Cinderella förbränningstoaletter träffar Anders Öfvergård

Hur arg är egentligen arga snickaren?

Den var den 26:e april och jag hade jag stämt träff med Gustav och Anders på företaget Rullebo, ett företag som bygger hus på hjul. Nu snackar vi inte ”husvagn” utan riktigt läckra skapelser som ser ut som en dröm med vita knutar, fast på hjul! Gustav hade varit på mig ett antal gånger för att komma till skott med ett möte p g a att de fått förfrågningar från kunder som ville ha Cinderella förbränningstoaletter installerade i deras ”rullande bostäder”. Prick kl 11 knackar det distinkt på dörren och på utsidan ser jag genom glaset att Anders Öfvergård, alias Arga Snickaren, står! Dra på trissor, tänkte jag, kommer han nu precis när jag ska ha ett möte utan att reflektera över att han var Anders i duon Rullebo, och arg ser han ut också.

-”Jag har inte gjort något fel”, ropade jag samtidigt som jag öppnade dörren i ett självförsvarsförsök fast jag inte byggt något på länge. Det kom helt instinktivt och förmodligen från den gamla klyschan att anfall är bästa försvar.

Han tittade på mig och garvade till lite lätt. Efter lite hövlig presentation visade det sig att Arga Snickaren inte var fullt så arg som jag föreställt mig. En riktigt trevlig prick faktiskt, så pass trevlig att jag kunde släppa alla eventuella försvarstal om varför jag inte hade installerat jordfelsbrytare på landet eller att jag fuskat lite med ventilationen.

Mötet blev mycket konstruktivt ur ett affärsmässigt perspektiv och många bra idéer landade på bordet. Efter mötet småpratade vi lite och då visade det sig att Anders hade en alldeles egen Cinderella förbränningstoalett! Jorå, han har en monterad i sitt fritidshus, helt utan min vetskap.

– Hur kommer det sig att du skaffat dig en Cinderella Anders?

– Det var faktiskt under inspelningen av Arga Snickaren som jag kom i kontakt med Cinderella första gången, vi skulle hjälpa en familj som hade ”byggt sönder sitt liv”. I den produktionen/renoveringen så var lösning av toalett ett av bekymren. Just för denna familj så var en Cinderella förbränningstoalett faktiskt den enda vettiga lösningen och iom att Cinderella verkligen sopade mattan med konkurrensen i Testfaktas test 2014 så blev det en sån, och på den vägen är det. Så nu har jag också skaffat mig en till mitt landställe och den är verkligen skitbra. Jag har haft den i några år nu och den har fungerat felfritt, men jag har å andra sidan varit noga med att skölja katalysatorn som jag läst mig till är viktigt.

Jag blev glatt överraskad över Anders engagemang och kunskapsnivå när han började prata om sin Cinderella och vikten av en korrekt installation, det kändes verkligen som den hade löst många timmars slit med en överfull svart tunna innehållande latrin som inte luktade hallontårta.

– Anders, jag ska inte uppehålla dig längre, du har väl annat för dig än att stå här och snacka skit (hö hö). Men handen på hjärtat, no bullshit, skulle du rekommendera en Cinderella till din bästa kompis? -”Självklart”, svarade Anders med en blick som bara Anders kan ge! – Vi har i och med vårt möte idag bestämt att Cinderella ska ingå som ett tillval för kunden i mitt projekt Rullebo, det skulle jag aldrig göra om jag inte tyckte den höll måttet.

FEM SNABBA MED ANDERS

Ditt bästa toalettminne?

– Det måste ha varit när jag som liten grabb var på besök hos några bekanta till mina päron. De hade ett litet utedass med tillhörande lucka baktill. Genom den luckan siktade jag ändlycktan på mitt kvinnliga offer, som helt ovetande om min ankommande attack, gjorde sina behov. Alltså det skriket var obetalbart när jag skickade upp en enrisruska och rörde om så hennes rumpa blev alldeles rödrispig. Sen att jag inte fick någon middag och åsamkade mig själv åtskilliga åthutningar från mina föräldrar kom väl som ett brev på posten. Men det var så värt det! Jag skrattar än i dag.

Ditt sämsta toalettminne?

– Helt klart på min ”paniklista” över otrevliga minnen gällande toabesök måste vara en gång på golfbanan. Vi hade gått hela dagen och vid 16:e hålet gjorde tarmsystemet sig påmint om sin existens genom att skicka upp flaggan för ”stridstömning”, ”racerbajs” och ”bombluckeöppning”. Kärt barn har många namn. Inom loppet av några sekunder genomgick jag en inre kris, var skulle jag släppa lasten? Till min smala lycka såg jag ett portabelt dass på hjul ett par hundra meter bort. Så påpassligt tänkte jag. Jag knep för allt vad tygen höll och kämpade med varje muskel i kroppen att hålla emot den ankommande stormen medans jag, likt ringaren i Notre Dame, hasade mig fram för att slutligen mötas av en skylt på dörren; Ur funktion!

Toaletter jag minns …

– Jag har faktiskt ett mycket trevligt toaminne på Rolfs Kök av alla ställen. De har, som många vet, två toaletter bredvid varandra som man kan ”par-skita” på. Där satt jag och min kompis, lite halvpackade, och sköt dubbelpipigt efter att ha tryckt en oxfilé med svampragú och en panna rött. Det var en fin stund.

Det här gör jag alltid på toaletten …

– Jag läser och skriver nästan alltid mail på muggen. Det är en av de få gånger jag har lite tid för mig själv utan att barn, kolleger eller andra människor är på mig om än det ena, än det andra.

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

– Jag kräver ett lås! Missförstå mig rätt, privat är jag lite av en ”fribajsare”. Hemma har jag inga problem med att ha dörren öppen till exempel, men om jag är på nya jaktmarker vill jag helst ha låst om mig. Förstå vilka rubriker det kan skapa annars om någon stackare skulle råka kliva in mitt under en session. –”Anders Öfvergård, aka, “Arga snickaren”, nu ännu argare!” Nä, en rekorderlig hasp vill jag minst ha.

 

/FAKTARUTA/

Namn: Anders Öfvergård

Ålder: 49

Bor: Värmdö

Familj: Cecilia och fyra barn

Gör: Driver en snickarfirma

Aktuell med: Fuskbyggarna på TV4

Toalett: Cinderella Comfort