Cinderella

Det är lätt att bli eld och lågor över Cinderella

Cinderella

Cinderella träffar brandmannen Lars Rodenkirchen

I vår jakt på förbränning ur ett annat perspektiv än det självklara hamnade jag häromdagen framför en tvättäkta brandman som heter Lars Rodenkirchen. En riktigt cool kille trots sin i mellanåt riktigt heta yrkesroll. Det plingade till i dörrklockan och jag flög fram som en tvål på ett badrumsgolv för att ta emot den annalkande kunden i vårt showroom och min första reaktion blev: – Wow, den här liraren måste var något taget direkt ur serien Vikings, en råbarkad stabil snubbe med ett flätat skägg. Det var bara yxan och den hornbeklädda hjälmen som fattades.

– Var brinner det? utbrast jag. En brandsoldat som kommer stormande i full mundering är förmodligen inte där för att ”låna eld” var min bestämda uppfattning…

Lars garvade till lite lätt och sa: – Nä, du kan lugna ner dig, det brinner inte, jag behöver en reservdel till min Cinderella Classic.

– Ja ha, svarade jag, drog en lättnande suck och blev glad över att inte behöva göra några heroiska insatser i en roll som jag inte behärskar fullt ut, eller typ alls. Efter lite småprat om vilken modell han hade så löste vi hans behov av en fläkt som av tidens tand hade kastat in handduken.

När Lars hade gått slog det mig: – Fasen, va coolt det hade varit att använda denna uppkomna situation för ett Facebook- eller blogginlägg. Tänk dig scenariot. Jag iklädd brandmannakläder, hjälm och en eldkastare (och en brandsläckare för säkerhets skull) och under ledning av vikingen Rodenkirchen påvisa att Cinderellas skal är flamhämmande. Materialet i skalen från modellår 2008 och framåt är tillverkat av en speciellt brandtålig glasfiberplast som ska försvåra en brand. Denna tes var det jag hade för avsikt att bevisa mer praktiskt med mitt lilla ”Mythbusterprojekt”.

Nu är min tilltänkta bundsförvant en rättskaffens man, han vill inte figurera i ett sammanhang som kan uppfattas som partisk eller ur annan vinkel få det att se ut som om Brandförsvaret förespråkar en viss produkt. Jäla skiiit… tänkte jag i mitt stilla sinne. Jag såg framför mig en reklamfilm, ett Facebookinlägg, några fräna bilder på Insta som skulle få spridning via bloggen. ”Cinderella förbränningstoalett, approved by Brandförsvaret”, det vore verkligen något att hänga i granen. Kanske till och med ett inslag på Anslagstavlan, ni vet ”ninna nin ninana” och Sverige Runt, vad vet jag. Men jag måste respektera att Lasse inte kan florera i dessa sammanhang iförd Brandförsvarets uniform även om jag anser det som viktig kännedom för allmänheten. Dock var han mer än villig att agera ur ett privat perspektiv då han verkligen tycker sin Cinderella är skitbra. Nä, nu får jag inte elda upp mig över det faktum att det kanske inte kan bli ett inlägg utav detta …