Cinderella

Förbränning i den högre skolan med Ramona

Cinderella

Cinderella möter rallydrottningen Ramona Karlsson

I vår önskan att bredda begreppet förbränning har nu turen kommit till vår alldeles egna rallycrosstjej Ramona, denna okrönte drottning inom ”förbränningssporten” Rallycross. Vi möter henne i depåtältet inför uppladdningen av RallyX Nordic och STCC på Solvalla. Solen gassar på och gör sitt yttersta för att dränera mig på vätska genom transpiration och jag vågar inte ens tänka på hur varmt det måste vara i Ramonas rallydräkt. Hennes ”uniform” har dels en underställsdel av värmetåligt material och sen en yttre overall som är brandbeständig för öppna lågor under en kortare period om olyckan skulle vara framme. Dessa material är inte direkt svala som linne när termometern närmar sig 30-graders strecket.

– Du är väl inte det minsta varm i den där utstyrseln? frågade jag.
– Inte det minsta! svarade Ramona, garvade till och gav mig en blick som sa: ”kan någon vänlig själ plocka mig ur den här turkiska bastun, NU!”

– Jag behöver rusa, vi får prata senare! säger hon med en ton som är både exalterad och lite ursäktande.

Det drar ihop sig för race och Ramona behöver ila iväg för att inta position i sin VW Scirocco Supercar med 600 Hk och 900 Nm. Detta monster gör 0-100 under 2 sekunder, det är snabbare än en Formel 1!

När jag träffar henne en stund senare har hon precis kört sig till semifinal genom att vinna sista heatet överlägset. Hon berättar att bilen är i riktigt bra form och att hennes team har aldrig varit bättre. Hon har, som hon uttrycker det själv, ”de bästa av förutsättningar” att gå till final. Det är bara ”Murphy” som eventuellt kan komma in med en brasklapp om slutresultatet.

Det finns faktiskt en annan anledning till att jag är här, förutom att träffa Ramona och prata om hennes rallyeskapader. Det ryktas nämligen att hon har installerat en Cinderellatoalett i sin Circle X-trailer (Circle X är teamet hon kör tillsammans med). När jag tittar in i det släpet så öppnar sig en fantastisk värld. När jag tänker på en ”rallytrailer” så ser jag framför mig något som är snäppet snuskigare än turnébussen till ett sämre dansband. Men denna vagn, jösses, det var något helt annat. Ett riktigt lyxsläp med air-condition, snygga möbler, ett fint kök och sängplatser för 8 personer. Kronan på verket, ett badrum i hotellklass, åsså en Cinderella. Vad säger man, världsklass!

Ramona berättar att hon fick nys om denna fenomenala toa av en bekant som pratade sig varm om den och att den verkligen var skitbra. Det är ofta så det går till har vi förstått. Traditionell reklam i alla ära men lovord från våra befintliga kunder slår all annan marknadsföring med hästlängder.

– Va kul! svarade jag. Och hur upplever du den?

– Bästa toan jag haft, svarade Ramona med ett eftertryck som inte kan misstas på att hon är mycket nöjd med jobbet den utför.

– Framförallt slipper jag ta massa skit från mina teammedlemmar, tillägger hon med glimten i ögat och skrattar. Den kremerar alla problem helt enkelt.

 

/Fem snabba med Ramona/

Ditt bästa toalettminne?

”Jag blev inbjuden till slottet för ett par år sedan för att inmundiga middag med kungafamiljen under deras ”Sverigemiddag”. Samma dag hade jag farit runt som ett skållat troll och bland annat lämnat en motor på renovering. Det blev tidsnöd och därmed en riktig snabbdusch och snabbfix innan middagen skulle intas. Efter middagen passade jag på att gå på muggen (man vill ju se hur kungligheterna gör sina behov). Väl där fick jag i spegeln se att jag suttit och dinerat middag med Ers Majestät i aftonklänning och en stor fet oljefläck på underarmen. Det kändes så skönt, okrystat och lite Rock´n Roll på något vis, så jag tog inte bort den.”

Ditt sämsta toalettminne?

”Det var nog Holken som blev vält strax bakom vårt tält under Hultsfredsfestivalen 2002. Ni vet den där blå och vita plastboxen som är äcklig att gå på, stinker och det alltid är kö framför. Den hade inte tömts på ett tag och den odören när den välte gick till världshistorien. Jag hade problem med doftminnen av fekalier flera veckor efteråt.”

Toaletter jag minns …

”Jag besökte en gång en toalett med en toalettringsmuff när jag var liten. Har faktiskt tänkt på den då och då sedan dess och funderar fortfarande på:

1) Hur mycket bakterier som bodde i den muffen?

2) Hur jag kunde jag, trots frågeställning nr 1, sätta mig på den?

3) Finns det fortfarande toaringsmuffar som ser ut som något taget ur Mupparna att köpa?”

Det här gör jag alltid på toaletten …

”Kollar mailboxen på mobilen. Enda stället jag får vara helt i fred.”

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

”Mobiltelefonen! Undrar vad jag gjorde förr i tiden när jag inte hade en lur …?”

Photo credit to CooperKinetix

#CooperKinetix

/Faktaruta/

Namn: Ramona Karlsson
Ålder: 36 år
Bor: I Kil, Värmland
Familj: Sonen Nils och sambon Glenn
Gör: Rallycrossförare, entreprenör och föreläsare