cinderella

Shit happens – deal with it!

cinderella

Cinderella möter Charlotte och Eva

Shit happens, skitbra och skitkul är ord som florerar i korridorerna här på kontoret och faktisk uttryck som vi lite skämtsamt använder i vår marknadsföring och i kontakt med kund, det brukar lätta upp den mest tryckta av stämningar.

Häromveckan trillade det in ett mail via vårt kontaktformulär från en tjej som heter Charlotte som hade fått problem med sin Cinderella. Ja, du läste rätt! Det händer faktiskt ibland att toaletter som passerat vår kvalitetskontroll inte jobbar som den ska.

Då handlar det om att snabbt ta kontroll över situationen, lokalisera problemet, och lösa det utefter bästa förmåga. För det handlar inte om att inte falla utan att falla rätt, speciellt när det gäller en sån viktig sak som en toalett. Den har en central roll i människors liv av någon outgrundlig anledning.

Jag möter upp Charlotte och Eva utanför deras nybyggda hus utanför Grisslehamn. Huset ligger fantastiskt beläget med utsikt över Väddöviken och känslan jag får är trygghet, värme och kärlek. Nu var det ju inte så varmt och kärleksfulllt som det skulle kunna vara då toan inte ville fungera, men Charlotte och Eva var ändå glada att jag tagit mig tid att fokusera på deras situation. Efter lite felsökande kunde jag konstatera att en microbrytare som sköter om spolfunktionen inte jobbade som den borde. Detta innebar att en transport till närmaste ”sjukhus”, Varma Huset i Älmsta, var nödvändigt.

Operation inleddes med både peang och sutur och felet avhjälptes av vår ”kirurg” John Nilsson. Operationsassisten (undertecknad) sydde ihop buken och vi konstaterade efter ett antal funktionsprov att operationen blev lyckad.

Döm av Charlotte och Evas förvåning när jag svänger upp på deras gårdsplan med deras efterlängtade Cinderella, bara ett par timmar senare.

Charlotte utbrast:
”Du är min hjälte, min räddare, my knight in shining armor”!
”Äsch svarade jag”, samtidigt som jag viftade lite genant med handen när jag klev av (ur) min svarta springare (en VW Passat). Så jobbar vi, inget konstigt med det!

Jag tror att vi lyckades överträffa Charlotte och Evas förväntningar och det är precis vad det handlar om, att överträffa kundernas förväntan. Eller som Katarina Gospic, hjärnforskare och föreläsare, en gång sa: ”Sann lycka är när ens förväntningar överträffas”, både i stort som i smått. Givetvis kan det gå åt andra hållet, kunden har en sorts förväntning som är omöjliga att överträffa, då har vi en jobbig uppförsbacke men där vi gör allt som står i vår makt för att bemöta.

Nu gläds vi av denna dags eufori och hoppas att denna Cinderella ska trivas hos det äkta paret och hantera deras skitgöra över lång tid.

 

/Fem snabba/

Ditt bästa toalettminne?

Det står nog ni på Cinderella för, Erik. Helt fantastiskt med så snabb och inte minst trevlig service. Sällan har vi fått så engagerad hjälp med något. Helgen med besök var räddad.

Ditt sämsta toalettminne?

Det kommer från Indien. Efter middagen på restaurang blir jag lotsad genom en smal skitig köksgång till ett hål bakom en vägg. Here’s the toilet miss. Den gången höll jag mig…

Toaletter jag minns …

En fullservicetoalett i Tokyo med inbyggd torkning och massage efter uträttat behov. Tacksamt tog jag toalettrullen istället, som också fanns vid sidan.

Det här gör jag alltid på toaletten …

Det jag kom dit för att göra 😊.

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

Tvål och vatten. Finns det väldoftande tvål, fräsch frotté och lite handkräm så känns det ju lite extra lyxigt.

 

/Faktaruta/

Namn: Charlotte och Eva

Ålder: 48 respektive 46 år

Bor: Sommar Stockholms skärgård, vinter Chicago

Gör: Charlotte, leg psykolog och dramatiker på tillväxt. Eva e-boksredaktör och poet.