Nöjd kund

Nöjd kund som brinner för vackra miljöer!

Nöjd kund

Cinderella möter Jonas Sjövall

Jag möter Jonas Sjövall vid hans fritidshus på Ornö. En mycket sympatisk fd. yrkesofficer på Livgardet som bildligt talat sadlat om och numer arbetar som byggnadsingenjör med förnybar- och hållbar utveckling i fokus.

”Jag har förstått att du letat ett tag efter en toalettlösning som passar dina ´behov´, hö hö.”

Jonas skrattar till inför mitt självklara, smått fåniga, skämt.
”Ja, i och med mitt arbete med byggnationer och lösningar som går i linje med miljön så hamnade jag efter ett tag i det självklara valet att använda mig av en förbränningstoalett. Sen tog det inte speciellt lång tid att förstå att det var en Cinderella Comfort man skulle ha.”

Jonas erkände också att han fick god hjälp med efterforskningen av sin hustru som likt en journalist, i jakt på sanningen, även hon kunde konstatera att Cinderella hade ett mycket gott rykte ”på stan” och att den bl.a. hade vunnit Bäst i Test av Testfakta 2014.

Jag sneglar in i det utomordentligt flashiga badrummet som mer liknar ett nyrenoverat lyxigt hotellrum än ett fritidshus ute i Stockholms södra skärgård. ”Wow, ni har då inte ´sparat på krutet´ här inte”, var det första som kom ur min mun. ”Nä, precis som i det militära”, skrattar Jonas. ”Får man möjlighet så skjuter man helst med det tunga artilleriet. Vi tänkte, eftersom vi trivs så ofantligt bra här på ön, varför bo spartanskt när man kan bo fint men ändå ha kvar charmen av fritidshus?”

Jag kunde ju inte annat än att hålla med Jonas i hans logiska tankegångar.

”Allvarligt talat Jonas, hur tycker du ert val av förbränningstoalett har fallit ut om vi tittar på prisbild kontra funktion och helhet?”

”Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag reagerade inför prisbilden. Jag blev väldigt förvånad över hur en ’torrtoalett’ kan kosta lika mycket som en begagnad bil! Men efter att ha tittat runt på många olika lösningar för vårt tänkta avlopp så klarnade bilden och helt plötsligt blev det mycket prisvärt. Så ´billigt´ att vi faktiskt köpte två”, tillägger han med ett leende på läpparna.

Jag tackar för att de tagit sig tid att ta emot mig och så generöst bjudit på deras historia kring Cinderella.

”Innan jag lämnar er paradisö behöver jag ställa fem snabba frågor. Alla vi intervjuar får dem, lite som när Stina Dabrowski lät sina gäster hoppa med henne.”

 

/Fem snabba/

Ditt bästa toalettminne?

Omgiven av naturen är den bästa känslan.

 

Ditt sämsta toalettminne?

Hemsk magsjuka i Kosovo under en mission.

 

Toaletter jag minns … (eller helst vill glömma)

Hål i golvet utomlands.

 

Det här gör jag alltid på toaletten …

Filosoferar och tvättar händerna.

 

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

Cinderella filter och handsprit.

 

/Faktaruta/

Namn: Jonas Sjövall

Ålder: 35 år

Familj: Fru och två hundar

Bor: Stockholm

Gör: Byggnadsingenjör