Cinderella förbränningstoalett

Skapa framgång med Cinderella förbränningstoalett!

Cinderella förbränningstoalett

Möt Bengt Björkteg, mannen som hade ett behov och såg en Cinderella.

Cinderella Sverige befinner sig i vackra Kiruna, staden som ”inte sover” halva året (midnattssol) och som bokstavligen rör på sig. Staden som är på många personers läppar i och med Ishotellet i Jukkasjärvi men även för att LKAB tillsammans med Kiruna kommun ska flytta hela staden för att komma åt fyndigheter under marken. Projektet är gigantiskt och kräver planering utan dess like och landets skarpaste hjärnor arbetar i skift för att ro det i land.

Den skarpa hjärnan vi träffat har ingenting med stadens flytt att göra men är likväl ett ämne för ”Nobelpriset” när det kommer till förbränningstoaletter. Bengt insåg snabbt fördelarna med en Cinderella som endast åstadkommer en kopp aska/person och månad när det kommer till latrinhantering.

Han var lite av en pionjär och bland de första personerna som anammade och tog förbränningstoaletten till sitt hjärta. Dock är alla kärlekshistorier inte alltid helt bekymmersfria. Bengt fick efter några år en önskan om att göra en omfattande service och kontaktade oss på Cinderella Sverige för att rådfråga hur han skulle lösa det rent praktiskt med tanke på hans geografiska placering.

Någon vecka senare återkom Bengt med den glada nyheten att han hade lyckats väl med sin ”operation” på toaletten efter våra tips och meddelande även att han blivit ”kär” i produkten. Så pass kärlekskrank att han frågade om han fick ta sig an återförsäljarrollen inklusive service och installation i norra Sverige?

”Hela Norrland frågade vi?”

”Jo”- svarade Bengt med sitt norrländska lugn.

Nu visste vi att ta sig an ¼ del av Sveriges yta kanske var i saftigaste laget, men att inte vara tillmötesgående i detta fall visade sig inte vara ett alternativ. Sagt och gjort, så blev det och det har i backspegeln visat sig vara ett framgångsrecept. Han är vår starke man och försvarare av vår nordligaste gräns och hjälper kunder från när och fjärran med sin energi och engagemang. Han älskar sitt jobb, dels för att det är en kvalitetsprodukt han jobbar med men även mötet med kunderna.

”Det är mycket givande och ger otroligt mycket” – konstaterar Bengt.

”Ingenting här i världen är helt problemfritt, inte heller en Cinderella förbrännningstoalett. Men det handlar om att inte blunda för uppkomna situationer, bara lös dem! Se till att kunden får hjälp och det så smidigt som möjligt, det är så man lyckas” – säger Bengt med en självklarhet som är beundransvärd.

Bengts sätt att jobba stämmer väldig bra överens med hur vi bemöter och hanterar våra ca 30.000 kunder runt om i Sverige. Trevligt bemötande och ständig ”high alert”-service (mer eller mindre dygnet runt) alla dagar i veckan, året runt är vår paroll. Det är bl.a. förklaringen till att vi har en uppskattningsvis 98 %-ig kundnöjdhet på våra förbränningstoaletter. Efter att Bengt tillträdde som ”Norrlands försvarare” så har det tillkommit ytterligare ett dussintal återförsäljare till som hjälper oss utöver Bengt att hålla en hög servicenivå i den nordliga regionen av Sverige.

 

/Fem snabba/

Ditt bästa toalettminne?

Det är helt utan tvekan mitt utedass i stugan. Självklart har jag en Cinderella (något annat vore väl tjänstefel) och från den har jag utsikt över sjön, ”jaktmarkerna” och fjällen. Den utsikten slår alla toabesök jag upplevt. Magiskt!

Ditt sämsta toalettminne?

Det var när jag hyrde ut mitt landställe (innan Cinderellatiden). De som hyrde använde mitt utedass som någon slags kompost och när den skulle tömmas var den en grotesk blandning av bajs, matrester och en sjuhelsikes massa ”likmaskar” och maggots. Det var så jag hörde det smaskande ljudet när de tumlade runt i avskrädet…fy fanken va äckligt det var!

Toaletter jag minns … (eller helst vill glömma)

Här är det nog avsaknaden av toa som smäller högst. Det var under min militärtjänst och en vintermanöver. Vi var på skidmarsch när jag fick den bekanta tryckande känslan i ryggslutet. Och det var bråttom! Den var bara att avvika från truppen, skida en bit bort och ner med brallorna. Det var befriande och jag var lycklig…tills jag märkte att jag råkat skita i snödräkten. Resten av skidmarschen skedde utan kamouflage om vi säger så.

Det här gör jag alltid på toaletten …

Filosoferar. Här uppe i Norrland behöver man tid för eftertänksamhet och vilket ställe är bättre än muggen?

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

Det skulle vara värmesitsen till Cinderella. Den är värd sin vikt i guld och gör att man kan filosofera en stund längre.

 

/Faktaruta/

Namn: Bengt Björkteg

Ålder: 59 år

Familj: Hustru, två barn och två barnbarn

Bor: Kiruna

Gör: Livsnjutare och specialist på Cinderella förbränningstoaletter