Cinderella

Furuflaten, paradiset i norr!

Cinderella

Cinderella Sverige besöker Furuflaten, platsen där Cinderella förbränningstoalett föds.

Det är ett klart omysigt väder när vi landar med vår Airbus A320 på Tromsø flygplats, ca 12 mil från Furuflaten. Dagen innan hade det fallit över en halvmeter snö. Men som man brukar säga, ”efter regn kommer solsken”, i detta fall, ”efter snöstorm kommer en relativt solfattig dag”. Vi befinner oss nämligen högst upp i Norge, platsen där solen ej längre når upp över horisonten och är försatt i relativt mörker tills våren åter kommer. Men det hindrar inte oss från att vara väldigt förväntansfulla inför denna visit.

Vi befinner oss på kanske en av jordens mest vackra och tilltalande platser. Med sina otroligt vackra berg och fjordar är detta sceneri, ca 40 mil norr om Kiruna, ett av de mest spektakulära och ”breathtaking places” jag någonsin besökt. Det är som något taget ur en film. Nästan så det borde vara löneavdrag för den vackra vyn som arbetarna i Furuflaten får uppleva varje dag.

Väl framme så visar fabrikschefen Frode Hansen oss runt i den förvånansvärt rena och i samma veva ”väloljade” maskineri som sammanfogar det som våra kunder känner som Cinderella förbränningstoalett. Jag kan inte annat än bli imponerad av den disciplin som råder i fabriken. Väldigt likt den som utspelar sig på ”tomtefabriken” i Kalle Ankas jul, fast fräschare och betydligt mer seriös.

I Fabriken arbetar det drygt 20 personer där alla är ”handplockade” då det inte finns några utbildningar som kan förbereda den anställde på vad som komma skall. Med det sagt så är det nästan kö för att få börja arbeta här, dock så är det väldigt få som slutar.

Frode säger:
”Trivselfaktorn är väldigt hög och en viktig hörnsten här på Cinderella Eco Solutions. Vi sätter våra anställda främst, i alla lägen! Att de trivs står högt på vår agenda”.

Och det märks! Ivern och stoltheten att skapa en produkt som håller högsta kvalitet syns verkligen i varje anställd, en mycket vacker och sällsynt betraktelse på min ära.

När jag lotsas runt märker jag att det är väldigt många lastpallar som kommer från Sverige. Det visar sig att det är många delar i toan som kommer från just svenska företag och väldigt få delar från t.ex. Kina. Inget lämnas åt slumpen. Varje detalj, varje skruv ska motsvara förväntningarna och det kan förklara den höga kvalitén Cinderella håller.

”Vi värdesätter det lokala, för oss är det viktigt att ha ett nära samarbete med våra leverantörer. De ska helst inte vara mer än någon timme bort så att eventuella problem kan lösas fort, det är en nyckelfaktor för vår verksamhet” – säger Frode. Han berättar vidare att de som producerar ”Cinderella-skalen” är en grannfabrik några hundra meter bort. Närheten till leverantörer och de skattelättnader från staten som det nordliga läget i Norge ger är det som gör Cinderella konkurrenskraftig på marknaden.

När vi lämnar Furuflaten så är jag glad. Glad att vara en del av detta maskineri. Ett maskineri som sätter kundens behov främst, bokstavligen talat!

På väg till Furuflaten
Monteringshall i Furuflaten
Många delar i Cinderella kommer till Furuflaten från Sverige
Testavdelning av Cinderella
Wall of Cinderella Motion by Cinderella in Furuflaten
Högkvalitativ värmeslinga till Cinderella
Allt monteras för hand för att säkerställa kvalitén
Utomhuslager av delar till Cinderella
“Löpande-band-montering” av luckstängningsannordning