Cinderella går på djupet!

Cinderella möter Svenska Tungdykargruppen.

Svenska Tungdykargruppen … Smaka på det ordet! Det är med stor fascination för yrket jag möter Gabriel Andersson, ISO-ansvarig/projektledare på Svenska Tungdykargruppen. Vi kom i kontakt med detta seriösa och välrenommerade företag då de lämnade in sin Cinderella förbränningstoalett på service till vår samarbetspartner Stig Thorén på Projektkonsult utanför Karlstad. Gabriel berättar att sanitetsproblemet ute på deras dykpråmar är en hyfsat svårhanterad puck då ingen latrin får läcka ut i vattnet av miljö- och hälsoskäl.

Gabriel, som själv äger en Cinderella privat, såg fördelarna med hur en Cinderella förbränningstoalett arbetar och att den skulle fungera klockrent för deras verksamhet. Inga kemiska tillsatser, ingen lukt, ingen äcklig latrin som ska förflyttas utan bara en kopp ren aska lite då och då.

Svenska Tungdykargruppen är ett företag med 50 st anställda som gör dykuppdrag i hela Norden. Allt ifrån broinspektioner, pålning, båtbärgning till sprängning och svetsning under ytan. Se STDG´s projekt under denna länk.

Under vårt samtal kunde jag utläsa att Gabriel var allt utom nöjd när han beskrev hur förfarandet kring de befintliga kemtoaletterna gick till och för att inte tala om kostnaderna. Transportera latrin kostar vilket man slipper helt med en förbränningstoalett.

Han fortsatte: ”Om det gick så skulle jag vilja ha Cinderella stationerade på alla våra dykpråmar där vi opererar”.

”Varför har du inte det?”, frågade jag instinktivt.

”Mest för att vi inte har hittat en praktisk lösning där Cinderella kan placeras smart på våra dykpråmar. Den är än så länge stationerad på land”, fortsätter Gabriel.

”Men, hur svårt kan det vara? Vi fixar fram en mobil lösning anpassade för er!”, svarade jag.

Ett toautrymme med en Cinderella som kan kranlyftas med tillkopplad el, belysning, värmeradiator, påsar, papper och våtservetter samt handsprit.

Gabriel gillade idén och när vi var klara så hade vi diskuterat fram en liten behovsanalys som ska sättas i rullning och tanken är att vi under vårkanten ska presentera en lösning som passar deras aktiviteter i marina miljöer.

Gabriel STTG, Svenska Tungdykargruppen
Gabriel Andersson
STDG Södermälarstrand
Svenska Tungdykargruppen på Söder Mälarstrand
STDG
Tungdykare är både ett utmanande och roligt jobb säger Gabriel.