Cinderella Gas gasar på!

Cinderella Sverige besöker yttersta havsbandet, på ett skär med endast havet och horisonten som vy

Vår gasmodell, Cinderella Gas, får mer och mer uppmärksamhet för varje år som går. Försäljningskurvan går stadigt uppåt och ordet på stan om en kvalitetsprodukt går som en löpeld genom marknaden i och med Bäst i test av Testfakta på vår Comfortmodell. Många av våra kunder attraheras av att få bekvämlighet även fast de inte har tillgång till varken el eller vatten.

Toalettens förbränning görs med hjälp av gasol och solcellerna som laddar batteriet driver i sin tur elektronik, fläkt och mekanismen som öppnar luckan till förbränningskammaren.

Jag möter upp Micke i en av Stockholms yttersta skärgårdar. Denna ö ligger långt ut i havsbandet och saknar reguljär båttrafik. Svårtillgängligt men storslaget. Klipporna är kala och vegetationen vindpinad. En lugn dag som denna är tystnaden påtaglig vilket är en av de saker han högaktar med sitt lilla paradis.

Här ute inser man vikten av att bevara vår natur och inte bidra till övergödningen av Östersjön ännu tydligare. Således är det mer eller mindre bara förbränningstoaletter som passar om man vill ha bekväma toabesök. Ön där Micke har sin fastighet saknar helt elektricitet och då är Cinderella Gas näst intill det enda alternativet.

Micke är ivrig att installera sin efterlängtade Cinderella. Vi har haft en frekvent kontakt för att lösa de utmaningar han haft för att få till en korrekt installation i sin byggritning. Precis som med våra två andra modeller, Classic och Comfort, är installationen viktig för att få en Cinderella som kommer fungera i decennier.

Vi kommer framöver fortsatt ha en tät kontakt med Micke för att se hur toaletten jobbar, dels för att få uppleva denna fantastiska plats igen, men framförallt för att vi månar om våra kunder att de ska vara nöjda med våra produkter. Det är med äkta glädje jag lämnar denna plats. Ön påminner mig otroligt mycket om min värnpliktstjänstgöring vid ett 12/70-batteri på Söderarm i Stockholms norra skärgård. Det var tider det!

Fem snabba

Ditt bästa toalettminne?

Det måste bli en sittning högst upp på en alptopp i Italien under en övernattning i en refugio. Toan fick den bästa placeringen med helt makalös utsikt över glaciärer och snöklädda toppar. Det var ett magiskt tillfälle där det enda som gjorde att jag inte satt längre var att skinkorna blev så kalla.

Ditt sämsta toalettminne?

Det var ett gammalt gisstet utedass i skärgården som inte var tömt på väääldigt länge och inte sett en ”städtant” sen Dackefejden.

Toaletter jag minns … (eller helst vill glömma)

Jag har försökt glömma det men nu när du påminner mig så kommer det tillbaka som en gammal mardröm. Det var på flygplatsen i Port Sudan, 14 timmars flygförsening, 35 graders hetta och bara en toa att tillgå för alla passagerare i gaten. Vi kan säga att den var allt utom fräsch innan vi alla kom därifrån.

Det här gör jag alltid på toaletten …

Kollar sociala medier på telefonen, perfekt för en snabbuppdatering.

Nödvändigt på toan, förutom papperet?

Tidningar, magasin och en traditionell Kalle Anka-pocket!

 

/Faktaruta/

Namn: Mikael

Ålder: 47 år

Familj: Fru och tre barn

Bor: Stockholm

Gör: Egen företagare