When Bill Gates calls, you go!

Latrinhanteringen världen över är inget ”skitproblem”.

Bill Gates har satt världens ledande forskare i arbete: ”Toaletten ska återuppfinnas, den här gången utan att slösa bort det värdefulla dricksvattnet”, var budskapet.

Sedan 2012 har Stiftelsen Bill och Melinda Gates Foundation stött utvecklingen av hållbara sanitära lösningar. I västvärlden tar vi toalett- och avloppssystemen för givet, men över hela världen är bristen på bra sanitet ett överväldigande problem och den näst största dödsorsaken, enligt UN Water.

Här följer några skrämmande siffror rörande sanitetsproblemen i världen:

• 62,5% av världens befolkning saknar tillgång till säker sanering av sitt avlopp

• 892 miljoner gör fortfarande sina behov i naturen

• 1,8 miljarder människor dricker vatten från källor som ibland är förorenade med avföring

• Nästan 2000 barn dör dagligen av förorenat dricksvatten

Därför är det väldigt viktigt när vår Global CEO Gunhild Sjøvik, Trude Margel och Bård Sugustad deltog som representanter från Cinderella Eco Group, speciellt inbjudna till The Reinvented Toilet Expo i Peking under regi av Bill och Melinda Gates Foundation. Som enda företag inom segmentet förbränningstoaletter säger det något, vi gör någonting bra och det uppmärksammas på högsta nivå.

“Det handlar inte längre om vi ska få lösningar på plats, utan när!” sade Bill Gates från podiet. Det vi vet att det är bråttom, väldigt bråttom!

Vi på Cinderella Eco Group/Cinderella Sverige drar i alla fall vårt strå till stacken för att lösa detta ”skitproblem”! Vår produkt Cinderella Comfort är ett steg närmare visionen som Bill Gates satte upp.

Varför inte börja gräva där du står?

Har du ett fritidshus, gillestuga eller Attefallshus och vill göra det enkelt för dig? Köp den testvinnande förbränningstoalett från Cinderella! Då behöver du varken vatten (som är en bristvara på många håll) eller avlopp. All latrinhantering sker i toalettens brännkammare och blir till aska vilket innebär att inget av ditt avfall behöver transporteras bort. En kaffekopp aska/person och månad är allt som blir kvar som du kan lägga på rabatten, komposten eller bara i de vanliga soporna. Är inte det världsklass som ska uppmärksammas så säg?

Cinderella, when nature calls!