www.olivercreative.se

Sommarnöjen, det holistiska företaget!

www.olivercreative.se

Om att bryta mönster och öppna ögon.

Det var en ren slump när jag lite småtrött satt och sneglade på programmet Husdrömmar på SVT som hon plötsligt dök upp! Eva Aggerborg, eller som jag lärde känna henne på reklamskolan Forsbergs, Eva Elgström. Precis som jag kom ihåg henne för 23 år sedan, glatt gestikulerande och med en svada likt en kvinnlig version av Claes “Clabbe” af Geijerstam.

Hon visade Husdrömmars programvärd vitt och brett hur hon och hennes man Jesper hade byggt sitt drömhus på Möja men hjälp av företaget Sommarnöjen. Bytt ut lyxhuset med stort ”L” i Saltsjö Boo mot detta härliga sommarhus samt ett sjukt charmigt timmerhus i Åre. Eva och hennes man kände att de var nödgade av att lämna storstadens stress och måsten. De började känna att allt bara var en fasad, ett ekorrhjul, en yta utåt som behövde upprätthållas. Till vilken nytta? Nu med facit i hand så lever familjen i perfekt harmoni. Living the dream, kan man säga. Åker skidor på vintern (mellan jobben då de båda är egna företagare) badar, fiskar och har sommarliv på Möja under sommarhalvåret. Den perfekta kombinationen som nog många stressade stadsbor skulle vilja byta till.

Företaget Sommarnöjen, som byggt och administrerat Eva och Jespers dröm, startade 2008 när Tomas Riesenberg Tjajkovski anlitat arkitektkontoret Tham & Videgård för att bygga Archipelago House/Villa Tjajkovski på Husarö. Denna skapelse har fått Träpriset, varit med i Hustoppen och har blivit omskrivet i internationell press. En succé med andra ord.

Syftet med Sommarnöjen var att göra det enklare för jäktade storstadsbor att få ett fint lantställe. Kunden får hjälp med bygglov, god skandinavisk arkitektur, inredning i naturmaterial, personlig service, fast pris och garantier – allt från ett företag med en kontaktperson. Simplicity är ett av företagets ledord.

Vi vill att fler människor ska ha möjlighet till att förverkliga sin husdröm, säger Niklas Österling, PR-ansvarig på Sommarnöjen. För att hålla priset, byggtiden, transporterna och annan miljöpåverkan nere tillverkas husen på ett annorlunda sätt. Husen byggs nyckelfärdiga i vår fabrik, med all inredning på plats ända ner till toalettpappershållaren. Det färdiga huset lyfts sedan på plats där den planlagda tomten är belägen.

Idag – efter tio år levererar Sommarnöjen ett nytt hus varje vecka – allt från de skånska slätterna till vår vackra fjällvärld och allt däremellan. Bakom varje projekt står människor – kvinnan som lämnar storstadslivet för friheten på Österlen, det urbana paret som köpt en ö i en liten sjö, de fyra syskonen som skapar en gemensam mötesplats på Öland till den stora familjen som söker sig tillbaka till rötterna runt Siljan.

Sommarnöjen berättar att kunderna i allt större utsträckning önskar ha förbränningstoalett som lösning för sitt toalett val. Hållbarhets och miljöaspekterna är främsta anledning till att kunderna väljer förbränningstoalett. I vissa fall är förbränningstoalett det enda alternativet som tillåts, exempel på det kan vara Stockholms skärgård, där Sommarnöjen även bygger på öar. I de fallen det krävs är när kommunen inte godkänner varken septiktank eller tre-kammar-brunn. Cinderellas förbränningstoalett kan upplevas som en relativt stor investering från början, men med rätt installation samt underhåll håller de i flertalet år framöver. För oss har det alltid varit självklart vilket märke vi köper in då vi jobbar med förbränningstoalett, Sommarnöjen jobbar med kvalitet rakt igenom hela processen, då är valet av Cinderella enkelt, säger Sommarnöjen. Vi har installerat Cinderella’s förbränningstoaletter i alla våra kunders hus när de vill ha förbränningstoalett och klagomålen är mycket få och det brukar borga för att kunden är nöjd med produkten. Är kunden nöjd är vi nöjda, fortsätter Sommarnöjen. Vår ambition är att fördjupa vårt samarbete med Cinderella Eco Sverige, vi upplever det som en USP (Unic Selling Point) att leverera Cinderellas förbränningstoalett som alternativ i våra hus.

Cinderella – When nature calls

Ta mig till Bäst i test-inlägget, jag vill läsa mer

 

 

Copyright på husbilden i toppen: Fotograf Oliver Olsson www.olivercreative.se