Kvalitet kostar…

…och avsaknad av kvalitet kostar ännu mer!

Ida Zetterström är 25 år gammal och är redan världens snabbaste tjej på två hjul och gatdäck. Hon förstår att kvalitet kostar, vare sig det handlar om racingmotorcyklar eller förbränningstoaletter! Utöver att vara en helt ”scareless girl” med över 600 hk mellan benen är hon också butikschef på Klingbergs Elektriska, Cinderellas återförsäljare beläget i Mariehamn på den vackra ön Åland. Cinderella Sverige har under flera års tid, i olika stor grad, sponsrat Ida i hennes satsningar på racingbanan men under 2019-2020 har Cinderella Eco Group ingått ett tvåårigt avtal med Alandia Motorsport för ett mer helhjärtat samarbete. Extra kul är att Ida i år (2019) som enda tjej tog hem segern mot grabbarna i Nordiska serien som avgjordes den 25:e augusti på Tierp Arena. Grattis Ida!

Ida tävlar i klassen Super Street Bike, den snabbaste klassen med vanliga ”gatdäck” och där inga ”stödhjul” är tillåtna (stödhjul gör att man kan gasa på hårdare från starten). Motorcykeln måste gå att starta på startknappen, (ej via en separat sk. starter), och Ida använder överladdning (turbo) som producerar mellan 600-700 hk. Ganska brutalt att tygla på vanliga däck intygar Ida med ett leende som inte går att ta miste sig på, hon verkligen älskar det hon gör.

Super Street Bike-klassen är känd för höga framhjulslyft, vilda rundor och otroligt tighta race med några av Europas mest erfarna förare i toppen. Idas hastighetsrekord på 325 km/tim är världens snabbaste av en tjej på en racehoj med gatdäck. Just nu ligger Ida på plats nummer 16 av snabbaste tider någonsin uppmätta i klassen, listan innehåller 318 st förare!

Motorcykeln är byggd på en Suzuki Hayabusa -08, 1300 kubik och är inköpt från USA 2018. Den turboladdade motorn har sambon Kim Hilander byggt och finjusterat in i minsta detalj för bästa prestanda. Det är otroligt mycket data i Idas hoj och teamet kör med ett nytt system för i år som heter Fuel Tech, något som teamet håller på och lär sig och hittills har det fungerat långt över förväntan.

Ida fortsätter: ”Vi tävlar i år i den nordiska serien kallad EDRS PRO NORDIC MC som innehåller fyra deltävlingar, två på Tierp Arena i Sverige, en i Finland och en i Norge. Vi körde även i maj en EM deltävling i England och om budgeten tillåter vill vi även tävla på Hockenheim Ring (Tyskland) i augusti. En legendarisk tävling som är väldigt speciell eftersom det läggs otroligt mycket fokus på action med t.ex. nightshows, förarpresentationer med burnout-shows m.m. Detta event lockar alltid mycket folk till den ikoniska F1-banan, något vi helst inte vill missa!”

Nu racear inte Ida bara utan säljer även Cinderella förbränningstoaletter i sin butik.

– Varför väljer du Cinderella som leverantör?

– Det finns ingen annan förbränningstoalett som lever upp till kvalitén som jag vill ha. Som det inleddes med här i bloggen är kvalitet A och O och jag vill inte pyssla med reklamationer, jag har tillräckligt som det är och då är Cinderella det enda alternativet på marknaden som håller måttet enligt mig. Det finns ett talesätt som passar bra in här: “Om du tycker det är dyrt att anlita ett proffs, vänta tills du använt dig av en amatör”

 

/Fem snabba race- och toaminnen med Ida/

Ditt bästa raceminne?
Det var när jag i fjol slog ut regerande mästaren i klassen, han körde snabbare än mig men jag var snabbare iväg i starten och han hann aldrig ikapp.

Ditt sämsta raceminne?
Det var när jag såg min sambo som körde i samma klass krascha för snart ett år sedan. Han körde några par före mig och blev tagen av vinden vid mål och körde i muren i 300km/h. Vilket gav 3 frakturer på lårben och höft, ingenting jag önskar vara med om igen.

Ditt bästa toaminne …
Det var när jag äntligen blev av med kasett-toan och bytte till cinderella i racebussen, inget bråk om bajstömning längre!!

Mitt sämsta toaminne …
Det var när jag drog kortaste strået och fick tömma kasett-toan från bussen, tömde toan i en toalett och spydde i duschen samtidigt… Tacka vet jag Cinderella!!

Nödvändigt på toan, förutom papperet?
Att ha rinnande vatten och flytande tvål är ju alltid trevligt. I brist på det en kanna vatten och en hård tvål. I sämsta fall en pump med alkogel. Nu är inte alkogel dåligt på något sätt, men det känns fräschare med tvål och vatten.

 

/Faktaruta/

Namn: Ida Zetterström

Ålder: 25 år

Bor: På Åland, Mariehamn

Familj: Sambon Kim Hilander

Gör: Racedrottning, butikschef och elektriker