Good Design Awards tilldelar Cinderella förbränningstoaletter utmärkelser

Den 11 juli fick Cinderella utmärkelsen Good Design Award i två kategorier vid prisutdelningen för 2019 Good Design Awards som hölls på The Star i Sydney i Australien.

Cinderella Eco-koncernens australiska team fanns på plats för att ta emot utmärkelserna för Good Design inför den galaklädda publiken på över 1 000 personer. Juryn för Good Design Awards tilldelade Cinderella förbränningstoaletter utmärkelser i klasserna Best Engineering Design och Best Product Design, Home and Building.

Good Design har delat ut priser sedan 1958

Good Design Australia är en internationell designfrämjande organisation som ansvarar för Good Design Awards och andra betydelsefulla designevenemang i Australien. Alltsedan 1958 har man ”betonat vikten av god design för företag, industri, myndigheter och allmänhet och den roll denna spelar för en bättre, tryggare och mer välmående värld som nyckeln till ökat socialt välstånd genom empati och insikt”.

”Vi gratulerar Cinderella Eco-koncernen”, skriver Rachel Wye, vd för Good Design Australia i samband med att priserna offentliggjordes. ”Detta är en betydande prestation och något ni ska vara mycket stolta över med tanke på den mycket höga nivån på bidragen som lämnats in i år inom de 10 huvudkategorierna och de 28 underkategorierna.”

Att utses som pristagare till Good Design Awards i två kategorier – Best Engineering Design och Best Product Design, Home and Building – är en ära som placerar Cinderella Eco Group bland de ledande leverantörerna av hållbart utformade produkter och tjänster på den australiska marknaden, bland viktiga innovativa drivkrafter, ekonomisk tillväxt, export och produktivitet och utgör en väsentlig länk mellan kreativitet, innovation och kommersiella framgångar.

”Vi är verkligen glada över att få denna utmärkelse bland så många framstående kandidater”, säger Gunhild Sjøvik, koncernchef för Cinderella Eco-koncernen i Norge. ”Att bli uppmärksammade på det här sättet innebär otroligt mycket för oss i vårt arbete att tillhandahålla alternativa sanitetsprodukter i Australien. Vi gick ut på den australiska marknaden 2018 och detta är ett fantastiskt lyft för medvetenheten om våra produkter. Vi har ett otroligt team på plats i Australien som redan har gjort ett stort intryck på allmänheten och våra nytillkomna konsumenter som söker sanitetslösningar som är både bekväma och hållbara utan vare sig vatten eller skadliga kemikalier.”

Som gjort för Australien

”Cinderellas förbränningsteknik innebär en innovativ, vattenlös avfallshanteringsprocess som fått global uppmärksamhet från de delar av världen som helt saknar avloppssystem och där vatten är en hotad resurs och från fritidshusägare som vill ha bekväma, hygieniska lösningar för isolerade platser nära naturen och som inte lämnar några ekologiska fotavtryck”, förklarar Anette Helleren, Cinderellas återförsäljare på Retrolooms i Victoria. ”Cinderella förbränningstoalett är idealisk för den australiska marknaden och vi är mycket glada över att de har fått denna prestigefyllda utmärkelse.”

”Vi lanserar Cinderella förbränningstoalett på många arenor”, bekräftar Trent Bitchel på AKT Mobile Systems, Cinderellas återförsäljare i Queensland. ”Det finns en enorm potential för användning på platser för välfärdsindustrin där man bygger på platser som saknar avlopp och där man i nuläget transporterar avfall med bil. ”

”Cinderella förbränningstoalett har fått ett fantastiskt mottagande på den australiska marknaden”, instämmer Peter J. Hocking på Cinderella Eco Australia Pty Ltd:s huvudkontor i Sydney. ”Vi ser fram emot att kunna dela med oss av vårt kunnande och vår expertis baserat på Cinderellas 20-åriga erfarenheter i Norden, Europa och Kanada och vi vill göra de australiensiska konsumenterna nöjda och göra en betydande skillnad i människors liv. Det faktum att Cinderella förbränningstoaletter erhållit Good Design Awards inte bara i en, utan i två, kategorier bekräftar värdet av och potentialen för den australiska marknaden.”

 

Lite bilder från galan: